vineri, 10 mai 2013

Hai sa vorbim despre: Optimism.

Cunosc foarte multa lume care este pesimista, ma pot numara si eu printre ei. Dar vreau sa va intreb: care e secretul optimismului? 

Este greu sa gandesti pozitiv atunci cand toate iti merg prost, e adevarat, dar poate, daca ne trezim dimineata cu gandul ca in ziua respectiva o sa ne mearga toate bine, sau pur si simplu sa ne dorim acest lucru, chiar o sa fie totul bine. De curand am cunoscut o persoana cu un optimism nemaiintalnit. Pur si simplu, doar prin faptul ca stateai de vorba cu acea persoana te facea sa fii si tu mai optimist. Si am stat de vorba. Respectiva detine o firma de imbracaminte, care este cunoscuta si livreaza marfa in toata lumea, inclusiv la Juicy Couture. Este o mare realizare pe care ea a reusit sa o faca in cativa ani, pornind de jos, de la a vinde haine cumparate din Turcia prin magazine sau a epila. Chiar am fost curioasa care a fost secretul ei de a reusit sa isi indeplineasca visul si de a-si mentine optimismul. Mi-a spus urmatoarele lucruri: ea isi doreste, doar isi doreste si se gandeste ce vrea sa se intample, iar secretul este sa nu te gandesti cum vei ajunge unde iti doresti, ci doar sa vrei asta cu adevarat. Nu conteaza mijloacele, factorii care te influenteaza, este de ajuns sa gandesti pozitiv, indiferent de situatie sau circumstante. 

Pentru mine este greu sa fiu optimista. Am fost de-a lungul timpului, am fost dezamagita de mult prea multe ori, am visat de si mai multe ori si in final am ajuns la concluzia ca totul a fost degeaba. De fapt, daca stau bine si ma gandesc, nu a fost intocmai degeaba, dar toata suferinta prin care a trecut m-a afectat. Dar am invatat un lucru: trebuie sa fac lucruri pentru a fii fericita. Fericirea consta atat in lucruri marunte, cat si in lucruri mari, dar ideea e urmatoarea: pentru a ne bucura si a fii fericite trebuie sa ne bucuram intai de lucrurile marunte, pentru a ajunge si la lucruri mai  mari. Si sa nu ne abtinem de la lucruri care ne fac fericite. Asta conteaza extrem de mult. Va dau un exemplu: pana acum aproape 2 saptamani mi-am dorit lumanari sa le aprind prin camera si sa miroasa frumos doar pentru simplul fapt ca ma relaxeaza si imi ofera o stare de bine, dar niciodata nu mi-am cumparat. Ma gandeam ca nu o sa-i placa lui X, Y o sa comenteze si tot felul de scuze stupide. Pana cand mi s-a pus pata si mi-am cumparat lumanarea dorita. Acum nu mai e seara in care sa nu mi-o aprind macar 5 minute, sa ma simt eu bine. De atunci am o stare mult mai buna cand ma culc, dar si cand ma trezesc, iar eu nu regret nimic. 

Acum va intreb pe voi: Ce faceti sa va mentineti optimismul? Ce maruntisuri va fac fericite?

Sper sa va placa, iar daca mai aveti subiecte despre care putem sa vorbim in felul acesta, nu ezitati sa mi le spuneti. V-am pupat!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu